Kerstmarkten

Opening kerstmarkt: 2019
De opening gebeurt ook dit keer door de Midwinterhoornblazers om
In het afgelopen jaar zijn er weer  veel kerstspullen ingeleverd bij de missiewinkel  waardoor er weer heel veel keus is om het thuis zelf weer in kerstsfeer te brengen.
Hier een verslag van  de Kerstmarkt 2019 in Honselersdijk
Op zondag 8 december organiseerde de MOV (Missie-Ontwikkeling-Vrede) de inmiddels bekende en traditionele kerstmarkt.
Jarenlang gebeurde dit in het scoutinggebouw, maar in verband met veiligheid en allerlei voorschriften, moest er worden uitgekeken naar een andere locatie. Pastoor Steenvoorden opperde het idee om de markt in onze eigen kerk te houden en dat werd “ een schot in de roos”.
Het hele jaar door is er in de missiewinkel van alles binnengekomen en de kerstspullen gingen in een speciale opslag, met veel dank aan Nel en Frans Vijverberg!

Zaterdag 7 december werden enorm veel dozen met kerstartikelen in de wagen van Aad Scheffers gezet en naar de kerk gebracht waar een groot team van vrijwilligers klaarstond om alles uit te pakken In het begin was het heel veel zoekwerk: wat gaat waarheen….., maar al snel liep het gesmeerd en kreeg alles een plek . In beide zijbeuken stonden lange tafels die allemaal bomvol kwamen te staan.
De opbrengst zou gaan naar Ipse-de Brugge, de organisatie die zorg draagt voor meervoudig gehandicapte kinderen in de Zonnehof te Naaldwijk. Voor hen was een prominente plek ingericht waar medewerkers van de Zonnehof informatie konden geven.
Wat was er veel…. En hoe raken we alles kwijt?? En wie ging er in welke stand staan?? Dat was geen enkel probleem, want Connie Post had een fantastisch draaiboek gemaakt en voor dat alle mensen naar binnen “ geblazen” werden, hadden alle vrijwilligers hun eigen “ stekkie” . En…wat waren er leuke , mooie en grappige kerstartikelen!

Het was meteen al erg druk en er werden goede zaken gedaan. In een paar uurtjes veranderden engelen, kerstballen, kaarsen, kandelaars, kerstkaarten, kerstbomen, Kerstmannen, huisjes, muziekdoosjes, spoortreinen, en nog veel meer, van eigenaar.
De tafels werden een stuk leger. In het middenpad stonden nog een aantal veilingkarren met    “ van alles wat” . Veel complimenten over de locatie, maar ook over de diversiteit van de artikelen.
De koffiehoek, nu uitgebreid met limonade, chocolademelk en glühwein, met daarnaast ons “wafelvrouwtje” die uren heeft staan bakken, maakte deze markt dubbel zo gezellig.
In de “bloemenhoek” werd goed zaken gedaan en de prachtige kerststukken, gemaakt door de ” bloemengroep van Nel Vijverberg”, vlogen de deur uit.
Naast de vele prullaria waren er ook prachtige zelfgemaakte kerststallen te koop, met of zonder beeldjes en of lichtjes! (er zijn er nog een paar over)
Om 1 uur kwam onze onvolprezen MOV penningmeester met een grote pan heerlijke soep voor de medewerkers.
Ook dit jaar hebben we de traditie van “De Tas” in ere gehouden. Vanaf 2 uur, (naderend einde van de markt) kon iedereen een tas kopen voor € 5,- en vervolgens mocht men deze helemaal vol stoppen met de nog overgebleven artikelen, ongeacht de prijs die daarop stond. Daar werd goed gebruik van gemaakt.
Rond half drie was het  opruimen geblazen en wat een teamwerk was ook dit weer. De kerk werd weer keurig schoon opgeleverd en maandag zou er een ploeg de dozen weghalen die tijdelijk een plekje hadden in de gang van de pastorie.

En toen kwam het moment….wat was er opgehaald?? Vorig jaar rond de € 2000,– en dit jaar……..zaten we daar dik boven. Het werd, met een kleine afronding van enkele vrijwilligers,
€ 3000,– Wat waren de dames van de Zonnenhof (en iedereen) blij met dit prachtige resultaat.

..

aarlijkse Kerstmarkt 9 december 2018: 

Een supergezellige, inmiddels traditionele markt . Ook dit jaar waren de Midwinterhoornblazers weer present om de markt te openen. Vorig jaar troffen we het niet met het weer, een enorme sneeuwval hield de mensen thuis. Deze keer wel wat regen, maar daar zijn paraplu’s voor. Om 10.30 uur stond er al een enorm grote rij wachtende liefhebbers en het was even dringen toen de deur openging. Maar hoe leuk is dat: meteen een ” volle bak”? Super toch! Er kwam zelfs een moment waarop we mensen moesten vragen om even te wachten in de hal, totdat er weer wat mensen vertrokken. Volgens mij is dat nog nooit eerder gebeurd.  Er waren kramen met een grote verscheidenheid aan kerstartikelen en de diversiteit was groot: kerstballen, kerststallen (veelal zelf getimmerd door Monic van Schie) met beeldengroepen, kandelaars, kaarsen,  knuffels, boeken, cd’s enz.

Ook dit keer weer geweldig mooie kerststukken, gemaakt door de bloemengroep onder de leiding van Nel Vijverberg, Het enthousiasme bij kopers en verkopers was groot. Tussen alle kramen is er ook altijd een ” dure tafel” en daar was afdingen niet bij. Vooral de ” huisjes”   met en zonder verlichting (waar er heel veel van waren) vlogen de Kom-In uit.
Dit jaar worden er gelukkig ook nog kerstkaarten geschreven, want ook deze verkoop van al of niet zelfgemaakte kaarten, liep fantastisch. En laten we eerlijk zijn: een  geschreven kerstkaart is toch altijd persoonlijker dan een e-mail!
Ook Jannie was weer present met het bakken van heerlijke wafels en…” al het meel ging op”, vertelde ze glunderend!
Onze MOV penningmeester Joke Wubben wist alle medewerkers  weer te verrassen met een heerlijke grote pan verse tomatensoep. En die was snel leeg.
Nog een verrassing was het feit dat  ook broeder Han Gerritse met  Theo Blokland  langskwamen. Twee jaar geleden was de kerstmarkt voor zijn Stichting Yamaru in Indonesië. En goed om te horen dat het heel goed gaat met die stichting. Jammer alleen dat het 2e tehuis nog steeds niet klaar is, maar dat heeft te maken met de ambtelijke molens.

De opbrengst was verrassend en een stuk hoger dan 2017; bijna  2500,– euro en dit werd door een parochiaan afgerond naar 3000,– euro .

Dit mooie bedrag gaat dit jaar naar “Droom je thuis”. Deze (ANBI) stichting  biedt kinderen en jongvolwassen met een beperking, een nagebootste gezinssituatie. Leden van deze stichting waren de hele dag aanwezig (ook de dag ervoor bij het inruimen) en waren blij verrast met dit mooie bedrag.  Alle info over de stichting kunt U vinden : www.stichtingdroomjethuis.nl.
Zonder iemand tekort te willen doen, gaat er een bijzonder woord van waardering naarConnie Post, die de algehele leiding had van deze fantastisch geslaagde dag. De foto’s van deze dag kunt U zien in het ‘FOTOBOEK ‘.

.