WIE ZIJN WIJ:
MOV staat voor: Missie-Ontwikkeling en Vrede. In Honselersdijk werd in 1968 een missiegroep opgericht. Later werd dit MOV(missie-ontwikkeling-vrede) en deze groep is sinds november 1980 actief.(zie ook geschiedenis) De MOV onderhoudt de contacten met de Westlandse missionarissen die over de gehele wereld verspreid hun werk doen. Dit gebeurt door briefwisseling, email contact , ontmoetingen tijdens vakanties en soms bezoeken MOV leden, op persoonlijke titel, de missionaris op de werkplek.

Behalve morele ondersteuning, draagt de MOV ook financieel bij aan het werk van de missionarissen. Dit gebeurt uit de opbrengsten van de missiewinkel, giften, de kleding- en andere acties.

De MOV bestaat uit diverse groepen:
*de stuurgroep: voorzitter/secretaris en penningmeester. Zij onderhouden de contacten  met de missionarissen.  De penningmeester regelt de financiën, waaronder ook de opbrengsten uit de missiewinkel vallen. Ook wordt door beide de website beheert.
*de missiewinkelgroep: deze groep houdt de missiewinkel draaiend. Neemt elke week 2e hands spullen in op woensdag (en zaterdag) en zorgt voor de verkoopt op zaterdag.
( alle medewerkers, zie FOTOBOEK )
*de kledingactiegroep die 2 x per jaar een grote inzameling houdt.

Giften kunnen gestort worden op ons RABO-banknummer :
NL09RABO0135350492 t.n.v. PAROCHIE O.L.V. inzake MOV (ANBI)

OPROEP:  Wie wil de stuurgroep, die op dit moment slechts uit 2 mensen bestaat, komen versterken?
Voor informatie, bel  Joke Wubben 0174 630168

MISSIEWINKEL
Onze Missie Winkel vindt U aan de GROTE WAARD 11 , HONSELERSDIJK
Openingstijden: elke zaterdagmorgen van 9.30 tot 13.00 uur. woensdagmorgen van 9.00 tot  ca 12.00 uur. Woensdag alleen om goederen te brengen!! Geen verkoop!

 

KLEDINGINZAMELING  MOV HONSELERSDIJK  9 april 2022

Het was weer een gezellig komen en gaan op zaterdag 9 april aan de Grote Waard bij de missiewinkel van enthousiaste dorpsgenoten die hun volle kledingzakken kwamen inleveren . Vele handen pakten de zakken aan en die verdwenen in de aanhanger. Daarna naar de Voeght om over te laden en te wegen. Waar ook de andere dorpen hun verzameling kwamen aanleveren. Alle medewerkers bedank en tot oktober 2022. En zeker Nic Barendse en André jullie ook zeer bedankt voor het wekelijks ophalen van de kledingzakken.

Opgehaald :           Monster                    4060 kg                       Kwintsheul                1520 kg

Poeldijk                      1890 kg                       Honselersdijk            2930 kg  (2380+550)

Hoek van Holland      980  kg            ‘s Gravenzande           390  kg 

Totaal                      11770  kg

               

—————————————————————————————————————-

Het stokje wordt overgedragen……

 

Fia Luiten                                                                             Nelly van de Knaap

Fia Luiten, onze secretaris heeft besloten te stoppen met haar secretariswerk voor de MOV-Honselersdijk.

Haar tomeloze inzet voor de MOV, is prijzenswaardig!
In 1991 als secretaris begonnen, en daarna vele acties op touw gezet, zoals:
-De Missiebridgedrive.
-Reclame maken voor de missiewinkel op de Honselse braderie.
-Voor de vastenactie: spaardoosjes uitdelen op het Startblok en de soepbroodmaaltijd.
-Actief lid van de Regionale MOV.
-Kledingactie: posters maken en heel veel kleding in ontvangst nemen (2 keer per jaar).
-Kerstmarkt: inrichten en actief verkopen in haar kraam.
-Vredeswandeling: activeren en meelopen.
-Contacten onderhouden met alle (leken)missionarissen.
-Persberichten versturen.
-Vergaderingen voorbereiden, leiden en de notulen maken.

Ook heeft ze vele verre reizen gemaakt (op eigen kosten) naar de missionarissen.
In  1999: Pater Piet Verhagen, Kenia. 2003: Pater Koos Jansen, Ghana en Pater Gerard Blesgraaf, Benin. 2006: reis naar Brazilië, 8 bezoeken afgelegd bij:  Pater Gabriel Hofstede, Broeder Urbanus, Pater Cees Overgaag, Pater Hugo van Steekelenburg, Pater Aad Zwinkels, Broeder Peter van de Drift, Pater Niek van de Zande en Pater Wim Warmehoven.  In 2008: Pater Cor Lemmers, Chili. 2009: Zuster Anna Brigitta de Koning, Tanzania.  2010: Zuster Jeannette van Paassen, Sumatra. 2012: Pater Jan van Paassen en Broeder Han Gerritsen, Indonesië.  2013 en 2017: Pater Cor Lemmers, Chili.
Haar geplande bezoek aan Pater Hofstede kon jammer genoeg niet door gaan door corona.

Wij (de gehele MOV-groep)  hopen in  Nelly van de Knaap een waardig opvolgster gevonden te hebben.

Even voorstellen :
Ik ben Nelly van der Knaap-van den Berg, getrouwd met Frans van der Knaap en wonend te Honselersdijk.
We zijn samenwonend nadat de laatste van onze 3 zonen Remko, Joost en Mattijs op zichzelf zijn gaan wonen en getrouwd zijn en wij dus 3 schoondochters en 6 kleinkinderen tot ons gezin mogen rekenen en waar we heel blij mee zijn.
Ik ben lid van onze geloofsgemeenschap van de kerk van Onze Lieve Vrouw van Goeden Raad te Honselersdijk. Ik heb de pastorale school gedaan in de avond en ben daarna aangesteld als gebedsleider /begeleider van avondwakes. Wat geen vrolijke functie is, maar wel voldoet aan de vraag om steun bij overlijden in een familie. Heel mooi werk wat ik doe op vrijwillige basis. Sinds vorig jaar heb ik me aangesloten bij het team van de missiewinkel en help bij het sorteren en uitzoeken van de door de mensen ingebrachte huisraad.
Ik ga mijn best doen om Fia op te volgen, maar niet te evenaren, want zij heeft een heel groot talent in het schrijven van gezellige brieven en teksten en ik weet niet of ik daar aan kan gaan tippen.

Nelly van der Knaap

 

In memoriam

GEERT VAN VEEN

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is geertvanveen2aweb.gif      Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is geertvanveenweb-1.gif

Geert kwam in 2013 het team versterken in de missiewinkel. Kenmerkend voor Geert : een positieve collega, een altijd opgewekte man, die nooit te beroerd was om aan te pakken. We zullen hem missen….
We wensen Riet en de verdere familie veel sterkte.

 

Nieuws missionarissen:
Er zijn een aantal brieven binnengekomen van missionarissen. U kunt deze lezen bij de pagina ” BRIEVEN”

Het MOV boekje “Westlands Nieuws”, dat jarenlang naar de missionarissen werd gestuurd, komt niet meer uit.  In plaats daarvan worden er nieuwsflitsen geplaatst op deze site. 

 

REGIONALE MOV: met deze groep, hebben we elke 2 maanden overleg en het is goed om te weten waar iedereen in eigen parochie mee bezig is. Belangrijk is dat we als MOV de krachten bundelen. Zo bepalen we  gezamenlijk de invulling voor o.a. Vastenaktie, Adventsactie, en Vredesweek  en hoeft niet elke parochie een eigen wiel uit te vinden. 

 

Nieuws…

Er zijn een aantal brieven binnengekomen van missionarissen. U kunt deze lezen bij de pagina ” BRIEVEN”
Laatst binnengekomen brief ontvingen wij van Ton van Leeuwen, broer van pater Ab van Leeuwen uit de Fillipijnen. Deze kunt u terugvinden bij hoofdstuk: Missionarissen