Gastenboek

Bedankbrieven van missionarissen, zusters, leken en goede doelen na verdeling van de opbrengst van  de missiewinkel van 2023

Wat fijn dat ik weer op jullie steun kan rekenen. Daarvoor natuurlijk mijn hartelijke dank ook in naam van die mensen , die ik daarmee de helpende hand kan uitsteken. Het is toch fantastisch dat die missionaire geest toch niet is uit te doven. Mijn hartelijke dank en de wens van een zalig kerstmis en een 2024 vol  hoop en vertrouwen.

Hartelijk groeten Dom frei Hugo van Steekelenburg

Lieve Vrienden van de van de M.O.V.        Aerdenhout 2 Dec 2023.

Na een verheugend mailtje dat er weer 2000 Euro  gestort was op de rekening  van Harapan Jaya , kreeg ik gisteren het bewijs dat er aangekomen was. Heel hartelijk dank voor deze grote gift , ik heb geen idee hoeveel medewerkers en hoeveel  uren ze er voor gewerkt hebben ? Echt geen idee, Maar juist daarom is het fijn  om zo verrast te worden.Nogmaals dank voor deze grote gift. Voor mijn gevoel ook nu afgesloten, daar ben ik blij om.Ook ben ik blij dat het op Harapan Jaya weer gewoon door gaat zoals voor de corona tijd.

De plastische chirurgen en de Orthopeden hebben al weer geopereerd , met goed succes. Een op de 500 bevallingen is een kind met een hazenlip , maar de polio  of kinderverlamming is bijna geheel verdwenen, omdat ze hier tegen ingeënt worden en het helpt , Behalve als mensen zo ver weg wonen van de bewoonde wereld , en er geen eerste hulp post in de buurt is , gebeurd het nog wel eens dat er een klein kind met  kinderverlamming binnen komt .iedereen wordt geholpen ongeacht Godsdienst of politieke overtuiging . Dat is na 42 jaar nog hetzelfde. Daar ben ik blij om . En jullie kunnen ook blij zijn dat je in de verte hieraan heb mee gewerkt. Mensen meer mens maken .Intussen hebben we wel 8535 patiënten geholpen  Heel veel met een operatie , revalidatie   of een prothese. Ja het gaat nog steeds door !  en ik hoop dat jullie in het Westland ook nog door kunnen gaan met jullie goede werken . 

Warme groeten van Heel Harapan Jaya en zuster Jeannette.

Wederom hartelijk dank voor deze gulle donatie. Hier kunnen wij de kinderen van de Ongutaschool in Namibië weer een stap vooruit helpen in hun ontwikkeling.  Zoals ik eerder schreef, is Simone Eckhardt, directeur van Stichting SPOTS, op dit moment op werkbezoek in zuidelijk Afrika. Zij bezoekt daarbij alle projecten die door SPOTS worden gesteund.

Vorig jaar hebben we met de leiding van Onguta en de ouders, een aantal plannen besproken, Met deze gift, de opbrengst van de amaryllisactie die nu loopt en het bedrag dat in Onguta zelf bijeen is gebracht, krijgen de kinderen een grotere kans om zich te ontwikkelen.

Nogmaals dank en goede feestdagen. Dat 2024 weer een goed jaar mag worden.

Groet Lia

Wij willen de diaconie en leden van uw kerk hartelijk dank zeggen voor de mooie opbrengst voor onze voedselbank tijdens jullie Oogstdankdag.
Heel fijn dat wij zoveel voedsel in ontvangst mochten nemen. Fantastisch dat zoveel van uw gemeenteleden onze voedselbank een warm hart toedragen. Daar zijn we oprecht blij en dankbaar voor. 

Wij kunnen het voedsel heel goed gebruiken want wij moeten elke week 180 gezinnen ( 600 monden) van voedsel voorzien.  De hoge inflatie en energierekeningen noodzaken sommige gezinnen gebruik te maken van de voedselbank. Als je op het randje van een normaal bestaan leeft dan kun je weinig tegenwind hebben. De zware gang naar de voedselbank is dan voor sommigen een must. 

Mede door uw donaties zijn wij in staat gezinnen die niet genoeg leefgeld hebben te voorzien van een wekelijks voedselpakket.
Door dit initiatief tonen jullie aan dat je ook kerk naar buiten wilt zijn.
Waarvoor onze hartelijk dank!

Namens bestuur, vrijwilligers en klanten van  Voedselbank Westland,

Aart Quak voorzitter Voedselbank Westland

Beste vrijwilligers van het MOV,

Veel dank voor de mooie donatie aan onze stichting! We zijn er heel blij mee!! We kunnen dankzij jullie hulp weer voor heel veel kinderen schoolgeld, schooluniformen, boeken en alles wat er nodig is aanschaffen voor het nieuwe schoolseizoen in januari 2024. Net zoals we in november deden kunnen we nu weer een bijdrage leveren aan de kleuterschool. Itijihadi kleuterschool In november hebben we weer een aantal schoolbankjes kunnen overhandigen. Ook hebben we gezorgd voor schriften, pennen, en spelletjes zodat ze het nieuwe schooljaar in 2024 goed kunnen beginnen. De meisjes waren blij met de mooie poncho’s gemaakt door dames van de kerk uit ‘s Gravenzande. Wat een kleurrijk gezicht! Alle kinderen kregen een tasje met schriften, een bal en wat lekkers.

We hebben afgelopen week enorme hoeveelheden voedsel ingekocht en in het logeerhuis pakketten gemaakt. Alle 21 gezinnen waar onze kinderen verblijven en 15 extreem arme gezinnen krijgen komende week een voedselpakket.

Heel veel dank voor jullie hulp, vanmorgen ben ik zelf meegegaan om de eerste pakketten te overhandigen. Als je ziet onder welke omstandigheden mensen hier leven en hoe blij en dankbaar ze zijn dat er iemand naar ze omkijkt! Daar doen we het allemaal voor. Ook veel dank en hartelijke groet van Suleiman Mwakoja,

Hartelijke groet Lianne v.d. Sar E.A.C.

Heel veel dank aan alle medewerkers van de missiewinkel en MOV Honselersdijk. Door uw bericht dat er een fijn bedrag is overgemaakt weet ik van de transfer. Maandag is ons kantoor open en neem ik contact met hen op.

Pater Johan Verbeek

Super veel dank voor deze prachtige donatie. We hebben al geprobeerd om te bellen. Fijn dat u een berichtje stuurde. Nogmaals heel veel dank!

Hartelijke groet namens het hele Carma Team, Mariska Bakker Coordinator Carma

Hartelijk bedankt voor dit prachtige bedrag. Ik zag het op onze bankrekening. Joke Wubben heb ik hiervoor bedankt via een Email en gevraagd of zij alle vrijwilligers van de missiewinkel wil bedanken namens de Stigting ALS Westland. We doen ons best om mensen die op dit moment ALS hebben en in het Westland wonen te ondersteunen door bv een rolstoel ter beschikking te stellen. Groet Mariska Bransen

Heel hartelijk bedankt voor het gesponsorde bedrag, daar kunnen we weer veel goeds meedoen. Veel dank aan alle medewerkers van het missiewinkelteam.

Anna Brigitta de Koning

Bedankbrieven giften 2022

ALS stichting heeft bedankt bij het telefoontje van Nelly dat zij de donatie zouden ontvangen via onze penningmeester Joke

Beste Nelly, Nogmaals super veel dank voor jullie prachtige donatie van €1500 voor Carma. Echt fantastisch!! Zoals beloofd mail ik graag de nieuwsbrief van Carma om een idee te geven van de ondersteuning die we bieden.  Fijne feestdagen en veel liefde en geluk in 2023! Hartelijke groet,  Mariska Bakker Coördinator Carma
Dijkweg 21 2671 GA Naaldwijk Tel. 06 14237791  www.carmacentrum.nl  

Dag Nelly.

Ik ben heel blij met je bericht. Fijn dat jullie besloten te hebben het werk in Ghana mede te willen ondersteunen daar zijn we heel blij mee. Deel onze dankbaarheid met allen in jullie stichting en de medewerkers van de missiewinkel. Ik zal bij bresillac informeren of jullie bijdrage goed is aan gekomen en als gift is bijgeschreven op de rekening van Wies Dorge .Natuurlijk zal ik graag berichten hoe het gaat met het werk in Ghana. Wij wensen jullie een zalig kerstfeest, fijne feestdagen en alle goeds voor 2023 Nogmaals dank en vriendelijke groeten , Aloys Janssen, mede namens Wies Dorge

Beste Nelly,

Hartelijk dank voor dit prachtige bedrag! Wij hebben met de verkoop van amaryllisbollen en donaties  ca. 2.000 euro opgehaald dus er kan weer een mooi bedrag naar de school waar ze veel mee kunnen doen. Uiteraard laat ik weten wat er met het geld, waaronder jullie gift, is gedaan. In een nieuwsbrief zal ik dat t.z.t. weergeven zodat alle vrijwilligers van de missiewinkel kennis kunnen nemen van de bestemming van de donatie. Je hebt de eerdere nieuwsbrieven, dus je weet hoe de situatie nu is en waar men over denkt wat betreft toekomstige ontwikkeling van de school. Voor de volledigheid: het geld kan rechtstreeks worden overgemaakt op rekening NL90INGB0004611235 van Stichting SPOTS Stampersgat met vermelding ‘Onguta’ (niet vergeten!). Goed weekend en nogmaals dank. Lia Spitters

Beste Nelly en leden van de MOV.

Wat Geweldig juist in deze voorbereidende dagen op het kerstfeest  het bedrag van  2.000 euro te ontvangen ,nu er juist meer wordt gevraagd vanuit die organisaties die klaarstaan voor die mensen, die bij hen aan de deur kloppen. Ik kan die organisatie blij maken met een mijn bijdragen aan hun strijd tegen de drugs verbruikers Daarom mijn hartelijke dank en een zalig kerstfeest voor jullie die ondanks alle moeilijkheden de droom van de Kerst levendig houden. Dom frei Hugo van Steekelenburg.

Beste missiewinkelmedewerkers, Ik schrijf om u hartelijk te bedanken voor alweer een jaar zeer genereuze steun aan Jacqueline en haar werk in Malawi in het Eva Demaya Centre. Het prachtige bedrag dat u heeft gestuurd, 3000 euro, zal worden gebruikt om de verschillende projecten uit te voeren die worden genoemd in de laatste twee nieuwsbrieven die we u in onze laatste mail hebben gestuurd. Nogmaals, onze hartelijke dank aan jou en aan iedereen bij MOV! Ook namens onze stichting in Kwintsheul!

John Fox, echtgenoot van Jacqueline

Hallo Nelly.

Geweldig de meisjes kunnen een opleiding krijgen en Nuru kan ook fijn door!! Heel heel veel dank, de MOV hoort hoe en wat. Veel liefs en dit is aan jullie harde werkers van de missiewinkel te danken Lieve groeten fijne Kerst. Zr. Anna Brigitta de Koning

Goedemorgen Nelly en leden van het MOV.

Wat een mooi nieuws! Daar zijn we heel blij mee! Het geld wordt besteed aan het onderwijsproject. Een aantal kinderen heeft geen vaste sponsor en voor hun onderwijs zijn we afhankelijk van giften. Met deze donatie kunnen we o.a. het schoolgeld voor vier kinderen betalen. Twee kinderen hebben extra medische ondersteuning nodig  en voor hen houden we wat in reserve om de medicijnen en  ziekenhuisrekeningen te kunnen betalen in 2023.  Nogmaals heel veel dank, ook namens Suleiman Mwakoja. Gezegende Kerstdagen gewenst en een mooi 2023! Lianne van der Sar

Beste Nelly. Heel hartelijk dank voor de grote gift van 3000 euro aan ons gegeven .En. met ONS  Bedoel.ik.de drie revalidatie centrums die  weer gelopen hebben en de weeskinderen Panti Pius . Vandaag stuurde ik het over. en Zr. Imeldine gaat het verdelen .Heel fijn dat het voor Kerstmis nog aan komt . Straks komt er wel een brief wat ze ermee gedaan hebben . Van harte ook een zalig kerstfeest en een gelukkig  nieuwjaar voor alle leden van de M O V en warme groeten van Zr  Jeannette

Lieve vrienden,                                                                                                         Harapan Jaya, december 2022

    `Zolang de aarde bestaat, zolang de boer zaait en het koren groeit, zolang er winter is en

Zomerzon, en de avond valt en de morgen komt, zal er hoop zijn voor iedereen.`

Dit jaar moest ikzelf in het Erasmus MC in Rotterdam 6 plastische operaties aan mijn gezicht ondergaan. Gelukkig ken ik de artsen daar omdat zij jaarlijks in Indonesië hun kundig werk verrichten. Ik ben blij dat dr. Nicole Posch en dr. Mureau hebben geopereerd, voelde me veilig bij hen. Ik kan me nu nog meer inleven in de patiënten die naar Harapan Jaya komen voor hulp. Het is fantastisch dat de artsen dit najaar, na lange afwezigheid vanwege Corona, weer naar Indonesië konden gaan. Mede door hulp van Freddy Panggabean op de Indonesische ambassade in Den Haag kwamen de werkvergunningen op tijd voor elkaar. Dat stemt tot grote dankbaarheid! Prof. dr. Paul Spauwen zei tijdens een interview in de USU Medan dat de Nederlandse artsen hun gespecialiseerde kennis tegelijkertijd aan de Indonesische artsen overdragen. Wat ook tot grote dankbaarheid stemt is dat door het schoolfonds Zuster Antonia al meer dan 60 kinderen naar school kunnen gaan vanwege het schoolgeld dat door deze stichting wordt betaald. Van de schoolrapporten die we ontvingen, worden we erg blij. Namens het bestuur van Harapan Jaya Nederland, medewerkers en patiënten van Harapan Jaya wens ik U Zalig Kerstfeest en een gezegend, gezond Nieuwjaar. Vrede en alle goeds!  Zuster Jeannette.

Beste Nellie

15 oktober 2021

Onze oprechte excuses dat we pas nu antwoord geven op uw mail van begin oktober, met het verzoek om het MOV-formulier voor 2021 in te vullen. Mijn vrouw Jacqueline is al enige tijd ziek; we zijn bang dat ze Long Covid heeft en daarom schrijf ik (John Fox, haar man) u op haar plaats.

MOV is al vele jaren een belangrijke en gracieuze supporter van ons werk in het noorden van Malawi, en Fia Luiten heeft ons altijd aangemoedigd wanneer Jacqueline elke twee of drie jaar terug in het Westland is om re rapporteren over het werk van ons gezondheids- en ontwikkelingscentrum, het Eva Demaya Centrum. Ik weet zeker dat u een uitstekende opvolger van Fia zult zijn en ik wens u en uw collega’s het allerbeste bij uw inspanningen om lokale missionarissen te ondersteunen bij hun werk in het buitenland.

Ik zie uit uw e-mail dat u Kenia en Tanzania al hebt bezocht; Malawi is wat armer en minder ontwikkeld dan die landen maar staat bekend als “het warme hart van Afrika” vanwege de vriendelijkheid van de mensen. Misschien zult u dat ooit zelf kunnen zien….

Om u een idee te geven van wat we het afgelopen jaar hebben gedaan, voeg ik onze laatste twee nieuwsbrieven toe.

Helaas kan Jacqueline dit jaar niet terug naar het Westland omdat ze de Malawische nationaliteit heeft en het onmogelijk is om een ​​reisvisum te krijgen om Europa te bezoeken. We wensen jullie allemaal op het MOV alle succes en we danken jullie van harte voor alle geweldige steun die jullie ons jarenlang hebben gegeven voor ons werk in Malawi

John Fox For Jacqueline Kouwenhoven 15-11-2021

N.a.v. het uitdelen van de jaaropbrengst uit de missiewinkel ontvingen we deze reactie uit Malawi:

Beste MOV-leden,
Werkelijk van harte bedankt voor jullie gulle gave van €2800! Het is hartverwarmend dat ook Eva Demaya Centrum jullie steun mag ontvangen! Met deze fondsen kunnen wij wederom de mensen hier bijstaan in hun dagelijkse problemen met gezondheid, onderwijs, werkeloosheid en helaas ook honger. De regens zijn erg onregelmatig en veel mensen lukt het niet meer om voldoende voedsel zelf te verbouwen. Eva Demaya is een grote steun voor mensen hier en wij zijn dankbaar dat we met jullie hulp het werk voort kunnen zetten!
Vanuit Malawi wens ik jullie een gezellig Sinterklaas feest toe en een Gezegend Kerstmis.
Hartelijke en dankbare groeten,
Jacqueline Kouwenhoven

24 gedachten over “Gastenboek

 1. Lianne van der Sar

  Beste mensen van het MOV,

  Heel hartelijk dank voor de mooie bijdrage aan East African Care! De gift wordt gebruikt voor het betalen van schoolgeld, schooluniformen en boeken. Via East African Care gaan 26 kinderen naar school in Kenia en Ethiopië. Naast het van schoolgeld, betalen we ook eventuele medicijnen en doktersrekeningen van de kinderen. Het is elk jaar een hele uitdaging om het schoolgeld bij elkaar te krijgen. We zijn het MOV dan ook heel dankbaar voor de jaarlijkse ondersteuning.

  Met vriendelijke groet, ook namens onze coördinator Suleiman Mwakoja,

  Lianne van der Sar

 2. Goretti

  Beste mensen,

  Wat heb ik leuk kunnen winkelen in de Missiewinkel in Honselersdijk. Alles ziet er netjes uit in de winkel.
  De site ziet er ook goed uit met mooie verhalen over de missionarissen.
  Veel succes, ik kom zeker nog eens langs in de winkel.

  Goretti

 3. Lianne de Munck

  Lieve mensen van het MOV,
  Namens Suleiman Mwakoja, coördinator van East African Care, hartelijk dank voor het warme welkom dat hij kreeg in de Missiewinkel in Honselersdijk! Dankzij jullie inzet kunnen wij o.a. zorg dragen dat onze kinderen in Kenia hun schoolopleiding kunnen afmaken. Er is geld nodig als de kinderen ziek zijn, er moet geïnvesteerd worden in het tuinproject voor de werkloze jongeren. De afgelopen jaren zijn er meer dan 50 waterputten en latrines overgedragen, bij grote problemen zoals de afgelopen periode van hevige regens zijn er renovaties nodig en zonder hulp kunnen wij dit niet doen. Suleiman gaat terug naar Kenia met spelletjes voor de kinderen, plastic borden en bekers voor het logeerhuis, een weegschaal voor de kippen en muziekboxen maar vooral met een heel blij gevoel door al die vrijwilligers die zich inzetten voor zijn mensen in Kenia!
  Veel dank en hartelijke groet, Lianne.

 4. Nel Vijverberg

  Weer veel werk verricht dit jaar door veel mensen, ook achter de schermen voordat alles verkocht kan worden voor de schoolspullen in Gambia dit jaar! Mooie foto’s met veel van de mensen die zorgen dat alles er gezellig en sfeervol uitziet voordat de Kerstmarkt geopend wordt! De Midwinterhoornblazers zijn weer geweest om de opening van de kerstmarkt op zondag 9 december te verrichten! We kregen zowaar een mooi pak sneeuw, dus de sfeer was er en het was heerlijk druk! Op naar volgend jaar, we hopen dan weer genoeg spullen te hebben om de Kom-In te vullen met mooie kerststukken en kerstartikelen voor elk wat wils!

  Nel Vijverberg

 5. Lianne

  Veel dank aan alle medewerkers van het MOV voor de mooie donatie aan East African Care! Dankzij uw hulp en inzet zijn wij in staat de allerarmsten te helpen in het Kwale district in Kenia. Bij het jongerenproject in Kinondo is een tweede visvijver en tweede tomatenkas gerealiseerd. Er wordt hard gewerkt en we hopen in januari met mais en tomaten naar de markt te kunnen. Op dit moment worden er ananassen, bananen en papaja’s verkocht. Er moet nog volop geïnvesteerd worden in dit project maar we zijn blij dat er ook wat geld binnenkomt. We proberen met minimale middelen een tuinproject te runnen en de jongeren een vak te leren. Dankzij de geweldige inzet van Suleiman en Mlole is er steeds meer vooruitgang en we hopen op een goede oogst. Uw donatie gaat naar ons onderwijsproject. Via EAC gaan er 25 kinderen naar school en het is elk jaar een uitdaging het schoolgeld bij elkaar te krijgen. De kinderen zijn enorm gemotiveerd en blij als ze de kans krijgen te leren en op deze manier zicht hebben op een betere toekomst. Ook namens hen veel dank. Ik wens u gezegende Kerstdagen en een mooi en gezond 2018.
  Lianne
  http://www.eastafricancare.org

 6. Cora van der Zijde

  Wat leuk dat er een MOV site is. Ik ben met het MOV opgegroeid door de verbondenheid van mijn vader, Cor van der Zijde. Ik vind het jammer dat hij nergens een vermelding krijgt op de site. Hij heeft zich vele jaren ingezet voor het MOV en er o.a. voor gezorgd dat er nu een permanente rommelmarkt is.

 7. Sanne van Adrichem

  Allereerst allemaal een fijn, gezond en mooi 2017 toegewenst!!

  Daarnaast wil ik iedereen nogmaals bedanken voor het geweldige bedrag van de kerstmarkt. Ik vond het erg gezellig en super leuk om erbij te zijn. Via Joke kreeg ik daarnaast tot mijn verrassing te horen dat het bedrag nog flink verhoogd is!! We gaan het weer nuttig besteden en daarmee een hoop kinderen helpen.

  Ik houd jullie op de hoogte!

  Groeten Sanne

 8. Nel Vijverberg

  Wat heerlijk om alles weer te lezen en de foto’s te zien van de Kerstmarkt! Het is elk jaar weer een drukke maar gezellige week, met elkaar de spullen uitpakken en mooie kerststukken maken! Met veel vrijwilligers kunnen we weer veel mensen blij maken, dat is toch prachtig, alles voor het Goede Doel van dat jaar!
  Joke je hebt ook weer veel werk verricht om alles zo mooi op de site te plaatsen, mijn complimenten daarvoor!
  Op naar volgend jaar dan hopen we weer een mooi bedrag bij elkaar te kunnen krijgen voor weer een ander goed doel!
  Groeten van Nel Vijverberg

 9. Lianne de Munck

  Dear members of the MOV in Honselersdijk,
  How are you? I would like to inform you how we are going on with our EAC Projects. As you are aware that we started with 50 local chickens in 2014 and by now we have 280 chickens in total. With your support I can say that we have managed to make a big step in Kinondo Care Farm as up to now we have planted 1,600 pineapple plants, 400 paw paw trees, 200 banana trees of which all these made the boys busy to do the work at the farm and indeed to learn about planting them under the supervision of an Agricultural Officer. This year we could be able also to build our own green house and the boys have planted tomatoes in it. Through your support the Fish pond was completed and over one thousand fish are swimming in the care farm fish pond. Some of the boys are also specializing on making of bricks after buying our own Makiga Brick Machine whereby with this machine we are able to make our own bricks to build houses and we have started to build our own latrine at the farm with the bricks. Our main focus as per now is to look for sponsors who can make us buy two milk cows, we need a good house for the boys at the farm and support for the 25 children that go to school through East African Care. I wish you all the best and hope to see you as I am in the Netherlands for sponsor activities.
  Suleiman Mwakoja, coordinator East African Care
  Het gaat goed met de jongerengroep in Kinondo! Ze zijn met veel enthousiasme aan het werk en leren veel. Suleiman is in Nederland, we komen een keer langs in de winkel op zaterdag en mocht er belangstelling zijn dan laten we graag foto’s zien en vertellen over de laatste ontwikkelingen die mede dankzij hulp van de MOV mogelijk zijn gemaakt!
  Hartelijke groet,
  Lianne

 10. Lianne/ stichting East African Care

  23-10 bij Fia zo goed als nieuwe trainingspakken en shirts opgehaald. Wat zullen onze jongens en meisjes er blij mee zijn! Er gaan 25 kinderen via EAC naar school, daarnaast zijn er 15 jongeren werkzaam in de Kinondo Care-farm waar ze een kippen- koeien en geitenproject runnen en groenten en fruit verbouwen. Op 28 november organiseren we een girlpower dag. Alle EAC meisjes krijgen een tasje Carepads (uitwasbaar maandverband) zodat ze in het vervolg gewoon de hele maand naar school kunnen. Er komt een karate leraar die een les zelfverdediging geeft en we gaan sporten met de hele groep. De trainingspakken komen dus goed van pas en ik probeer er zoveel mogelijk mee te nemen. Veel dank en t.z.t. stuur ik foto’s!
  Hartelijke groet, Lianne

  1. Fia Luiten Bericht auteur

   Wat fijn dat mijn oud collega de pakken van korfbalvereniging Futura niet heeft ingeleverd bij de kledingactie, want dan gaan ze op de grote hoop en krijgen wij daar een kiloprijs voor. Dit geeft een heel fijn gevoel: jongens die in Kenia straks zielsgelukkig zijn om in tenue te trainen. We zien de foto’s met veel plezier tegemoet.
   Fia Luiten

 11. Suleiman Mwakoja, coordinator EAC

  Dear Members of MOV Honselersdijk,
  My name is Suleiman Mwakoja and I work for the East African Care Foundation as the Coordinator in Kenya. On Monday the 5th of October Lianne de Munck the director of East African Care ( EAC) and I had a meeting with some members of the board and I was very happy and impressed with the hospitality that was shown by this board: Joke, Ank, Jeanne and the host mevrouw Fia.
  I would like to say Ahsante Sana na Mungu awabariki (Thank you very much indeed and God bless you) for the support you have been giving to EAC from the beginning up to now. Through your support we can make a difference and I am so grateful to all the MOV-people who give their time and energy to help the community in my country. Looking forward to a good cooperation the coming years and hope to see you again!
  Kind regards,
  Suleiman Mwakoja.

 12. Nelly v.d. Knaap

  Ik heb weer heerlijk genoten van de foto’s van onze reis naar Tanzania. Jullie hebben leuke uitgezocht om de reis en de werkzaamheden weertegeven. Ik dacht weer terug aan al die lieve mensen die we daar ontmoet hebben en die we blij konden maken met de hulp van onze achterban die aan ons dacht toen we er waren en aan zovelen die financieel hebben geholpen en weten dat alle gelden aan de mensen wordt besteed. Ik dacht terug aan de geur van houtskool en dat we ’s morgens door het Afrikaanse landschap liepen op weg naar de klus. De goede verzorging van zr. Anna Brigitta. Ook aan de vleermuis die in onze woonruimte vloog en de grote spin die dacht dat hij er ook woonde. De slang onder het slaapkamerraam op het terras, de kleuter metzonder achterkantje in zijn korte broek en aan de albino’s en nog veel meer. Bedankt MOV voor het samenstellen. Nelly

 13. Elly Heemskerk

  Het ziet er allemaal weer prima uit. Er is / wordt veel werk verzet met een grote groep mensen op meerdere terreinen.
  Hulde!
  Groet Elly

 14. Fia Luiten Bericht auteur

  Er zijn brieven van missionarissen binnengekomen en die vindt u op deze site onder “missionarissen”klik op Brieven!
  Fia Luiten

 15. Jacqueline Kouwenhoven Bericht auteur

  Hopelijk zijn jullie het nieuwe jaar goed begonnen en verloopt alles naar wens.
  Met deze korte email wil ik je even laten weten dat vorige week helaas Bisschop Zuza is overleden. Bisschop Zuza heeft voor ons de brief voor Coraid ondertekend waarmee we de steun hebben gekregen voor de bouw van de basisschool in Kasongwe. Hij was pas 59 jaar en is door een auto ongeluk overleden. Vandaag is de begrafenis en het hele land rouwt om hem; hij was een zeer gewaardeerde bisschop.
  Verder heb je misschien gehoord dat er grote overstromingen zijn in Malawi. Gelukkig gaat het bij ons in de buurt nog goed en we bidden dat dit zo blijft.
  Beste wensen voor dit komende jaar en hartelijke groeten,
  Jacqueline Kouwenhoven, Malawi

 16. Connie

  Hallo, even gekeken in het fotoboek van de kerstmarkt.Wat een spullen! Als je het zo ziet, lijkt het nog meer. Ik heb genoten en doe volgend jaar weer mee.
  Connie

 17. Leny Tanke

  Hallo m.o.v medewerkers
  Wat een leuke site
  En dan de foto,s en belevingen erbij erg leuk Ik maak al vele jaren ik moet zeggen met heel veel plezier kerststukken met de dames het is er altijd heel veel bij lachen en ondertussen geintjes maken heerlijk. Ik kijk alweer naar volgend jaar uit
  Altijd de vers gebakken appeltaart bij de koffie van Annie Woning en ik zelf ben het amaretto vrouwtje ik kom niet zonder fles aan.Ze weten het al, als Frans me ziet komen roept hij hè amaretto vrouwtje
  Frans zei tegen mij wil je geloven ik weet je echte naam niet eens grappig hè
  Ik zou zeggen allemaal hele fijne kerstdagen en een heel gezond 2015
  En tot ziens in de missiewinkel
  Groetjes Leny Tanke

 18. Fia Bericht auteur

  wat een leuke reacties op de kerstmarkt. Het was echt weer ouderwets gezellig. En nu hopen dat de Adventsactie in onze kerk ook goed kan worden afgesloten en we de Blauwe zusters ook geholpen worden met hun steun aan gehandicapte kinderen. De MOV zet zich op meerdere fronten in en tot op heden wordt de inzet beloond.
  Fia Luiten

 19. Jeanne en Nic Barendse

  Wat was het weer ’n gezellig weekend, eerst de Zaterdagmiddag, als alles op z’n plaats moet komen, maar met
  al die handen kwam dat prima voor elkaar. We konden al vroeg gebruik maken van de “kom in” en iedereen was op tijd present.
  En dan is het zo Zondagmorgen, vroeg op want er moesten nog wel hier en daar prijsjes op gezet worden, er stonden ook
  al vroeg mensen voor de deur, en toen was het half elf en stroomden de bezoekers binnen. Er werd overal gekeken en gekocht,
  de koffie was bruin en er werden heerlijke wafels gebakken, alles bij elkaar was het ’n drukte van belang en zo 14.00 uur.
  met alle vrijwilligers werd er opgeruimd en ’n geweldige dag ligt weer achter ons, wij wachten weer tot volgend jaar.

 20. Nel Vijverberg

  Beste M.O.V. Medewerkers,
  Wat ziet de site er goed uit, duidelijk en overzichtelijk, leuk om zo op de hoogte te blijven!
  Zo met elkaar maken jullie heel veel mensen in de ontwikkelingslanden blij.
  Ook de missionarissen, die daar werken met de donaties die jullie daardoor kunnen geven!
  We hebben weer een drukke maar wel gezellige week achter de rug, met het maken va de kerststukken voor de Kerstmarkt.
  Het is een begrip geworden binnen de honselersdijkse gemeente.

  Vriendelijke groeten, Nel Vijverberg

 21. geert groenewegen

  Beste medewerkers van het MOV,
  Vanuit Dongen wil ik U even mijn beste Kerstwensen overbrengen. Moge de Vrede in de wereld toenemen door ieders Geloof en inzet. Die inzet is jullie wel toevertrouwd. Wat zou je anders van Westlanders verwachten?! Ik ontving zojuist de laatste aflevering van “Westlands MOV nieuws” en heb het dus onmiddellijk uitgelezen. Jullie kunnen trots zijn op jullie bijdragen aan het mondiale werk van Gerechtigheid en Vrede. Zelf was ik dus van Mei tot Oktober uitgeleend aan onze vestiging in Marseille. Ze hadden daar iemand nodig voor een paar maanden. Ze werken in de achterstandswijken van die stad waar het merendeel van de bevolking uit “nieuwkomers” bestaat die in de laatste eeuw uit hun diverse landen gevlucht dan wel vertrokken zijn. Veel Armeniërs uit Turkije, Comorianen uit een groep eilanden in de buurt van Madagascar, mensen uit heel Noord-Afrika en dan uit al de landen die Frankrijk ooit tot haar imperium rekende. Ik leerde daar o.a. lezen aan bejaarden die er al jaren wonen, maar in hun eigen praat-cultuur waren blijven steken. We helpen mensen hun diverse formulieren in te vullen voor behuizing, gezondheid en werk. Maar het team werd versterkt en ik kwam weer terug naar Nederland. Nu hebben ze me weer gevraagd voor administratieve activiteiten in Parijs. Daarheen vertrek ik op 6 Januari 2015.Hoe lang dat gaat duren weet ik niet. Zal ook afhangen van mijn gezondheid. Dus als U ooit langs komt, breng een bloemetje of plantje mee!!
  Nogmaals Zalig Kerstfeest en Gelukkig Nieuwjaar van Geert Groenewegen, witte pater.

 22. geert groenewegen

  Beste MOV,
  Wat een plezier om jullie site weer tot leven te zien komen .Ik wens jullie inspiratie om er een echt aantrekkelijke site van te maken. Verwijs overal naar de site en zorg dan dat de gezochte info er op te vinden is. Probeer ook de missionarissen warm te krijgen om artikeltjes op te sturen of rondzendbrieven. Bij hen kun je het beste een onderwerp voorleggen dat met hun geografische of professionele leven te maken heeft. Hoe zit het bij jullie met………..Wij willen daar meer van weten!!!!
  Succes er mee. Geert Groenewegen.

  1. Fia Bericht auteur

   We doen altijd al ons best om informatie te krijgen en via mail en brieven lukt dat ook wel, We zullen wat meer brieven gaan publiceren. En natuurlijk is het leuk als missionarissen zichzelf even aanmelden bij de MOV als ze in het land zijn.
   Fia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voer hieronder het antwoord in voor de volgende som Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.